SRĐAN BULAT - GITARA
Koncert
Solistički recital

SRĐAN BULAT - GITARA

Jedan od najuspješnijih i najnagrađivanijih klasičnih gitarista nove generacije, rođeni Splićanin Srđan Bulat, održat će solistički recital u Galeriji umjetnina u petak, 2. kolovoza s početkom u 21 sat.

Jedan od najuspješnijih i najnagrađivanijih klasičnih gitarista nove generacije, rođeni Splićanin Srđan Bulat, održat će solistički recital u Galeriji umjetnina u petak, 2. kolovoza s početkom u 21 sat.

SRĐAN BULAT - GITARA

SRĐAN BULAT - GITARA

PROGRAM

John Dowland (1563. - 1626.)
Lachrimae (Pavan)
Fantasia br. 1a

Giulio Regondi (1822.-1872.)
Etida br. 8 u G-duru

Isaac Albeniz (1860. - 1909.)
Asturias

Francisco Tarrega (1852.-1909.)
Capricho arabe

Isaac Albeniz (1860. - 1909.)
Mallorca

Boris Papandopulo (1906. - 1991.)
Tri hrvatska plesa
I Allegretto vivace
II Moderato
III Allegro comodo

Astor Piazolla (1921. - 1992.)
Primavera porteña

Slavko Fumić (1912. - 1945.)
Nocturno

 

 

Srđan Bulat (Split, 1986.) stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi "Josip Hatze" i Općoj gimnaziji "Marko Marulić" te na Umjetničkoj akademiji u Splitu (gdje je dobio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.). Godine 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na ovoj ustanovi, ujedno jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. Studij u Londonu omogućila mu je organizacija ABRSM, kao najboljem međunarodnom kandidatu (neovisno o instrumentu) na audiciji za poslijediplomski studij. U rujnu 2015. godine završio je poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na kojemu je glavna tema njegovog specijalističkog rada bila Analiza odabranih skladbi hrvatskih skladatelja za gitaru u razdoblju nakon 1970. godine. Srđan je osvajač najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: "Francisco Tarrega" u Benicassimu, "Michele Pittaluga" u Alessandriji, "Fernando Sor" u Rimu, "Julian Arcas" u Almeriji, "Alhambra" u Valenciji, "Gredos San Diego" u Madridu, "Maurizio Biasini" u Bologni. Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike; pobjednik natjecanja "Ferdo Livadić" i Tribine "Darko Lukić" te godišnje nagrade "Ivo Vuljević." Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, "Cantus" ansamblom, orkestrom "Vivaldi" iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Madrid, Rim, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Kairo, New York, Chicago, Toronto, Helsinki).

U ožujku 2011. godine snimio je u Londonu svoj prvi profesionalni CD za izdavačku kuću "RTVE Música" Španjolske državne radiotelevizije, dok je godinu dana nakon toga snimio i CD za uglednu izdavačku kuću "Naxos", koji je službeno izdan u rujnu 2012. godine. Od 2018. godine redoviti je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.